Inloggen als federatielid

Vaderdag: cadeautips voor wandelende papa’s

wandelen - cadeau
wandelen - cadeau

Op zondag 9 juni 2024 trekken we niet alleen met z’n allen naar de stembus, traditioneel wordt op de tweede zondag van juni ook Vaderdag gevierd. Voor velen is het dé uitgelezen kans om hun vader in de bloemetjes te zetten en papalief te verrassen met een leuk cadeau. Maar wat moet je in godsnaam nu weer kopen…? Het is dé vraag die ieder jaar wel opnieuw voor stress en twijfels zorgt. Bij wandel.be geven we je dan ook graag een duwtje in de rug en zorgen we voor enkele cadeautips die wandelende vaders ongetwijfeld kunnen appreciëren. We lijsten ze hieronder alvast voor je op.

Wandelsokken: altijd een goed idee

We horen je al denken… Zijn sokken geen klassiek kerstcadeau? Ja dat zijn ze zeker en vast, maar een goed paar wandelsokken is eigenlijk onmisbaar in de garderobe van een wandelaar. Wandelsokken zijn naast schoenen misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van je wandeloutfit. Ze beschermen je voeten niet alleen tegen koude en vocht, maar ook tegen vervelende irritaties als blaren. Met dit cadeau speel je niet alleen op safe, je maakt er wandelende vaders ongetwijfeld blij mee. Op de wandel.be shop vind je een uitgebreid aanbod aan wandelsokken.

Wandelsokken, een belangrijk deel van je wandeloutfit

Drinkfles: steeds gehydrateerd én milieubewust op pad

Tijdens een wandeling is het cruciaal om voldoende te drinken en steeds gehydrateerd te blijven. Nu de temperaturen de hoogte ingaan en de zomer voor de deur staat is het des te belangrijker om steeds op stap te gaan met de nodige watervoorraad. En niets beter dan een goed gevulde, herbruikbare drinkfles vol met verfrissend kraantjeswater! Zo kom je tijdens je wandeltocht nooit voor verrassingen te staan wanneer er even geen mogelijkheden zijn om bij te tanken. Geef jij dit jaar eens een drinkfles cadeau voor Vaderdag?

Herbruikbare drinkfles van Wandelsport Vlaanderen vzw.

Wandelstokjes: voorkom ongemak tijdens het wandelen

Veel wandelaars hebben na een tijdje stappen last van opgezwollen vingers. Gelukkig zijn er tal van handige middeltjes om dit vervelende fenomeen te bestrijden. Wist je zo dat er houten wandelstokjes bestaan? Deze passen precies in je handen en zijn bovendien voorzien van een handig polsbandje. Door lichtjes in de wandelstokjes te knijpen en zo je handen te blijven bewegen, stimuleer je de bloeddoorstroming en zijn dikke vingers snel verleden tijd. Je vindt ze op de wandel.be shop.

Wandelstokjes als middel tegen zwellende vingers tijdens het wandelen.

Pet: de zonnebeschermer bij uitstek

Is je vader een fervent wandelaar? Dan is de kans groot dat hij urenlang wandelt onder de stralende zon. Goede zonnebescherming met voldoende zonnecrème en een goede zonnebril is dan ook cruciaal. En uiteraard mag een leuk hoofddeksel als een pet niet ontbreken in iedere degelijke wandeloutfit. Bij wandel.be vind je uiteraard een leuk hoofddeksel op onze shop.

Softshell: warmte tijdens frisse ochtenden

Mag het iets meer zijn en tast je wat dieper in de geldbuidel voor een fijn geschenk? Verras je wandelende vader dan eens met een leuk kledingstuk. Misschien doe je hem wel plezier met een fijne softshell? Het is een onmisbaar item in de kleerkast van een sportieve wandelaar. Want zelfs op zonnige dagen kan het ’s ochtends vroeg nog fris zijn, en dan is een softshell geen overbodige luxe. Lekker knus je wandeling aanvatten en wegbergen in je rugzak wanneer het te warm wordt, handig toch?

Op zoek naar meer wandelitems?

Andere artikelen