Inloggen als federatielid
wandelen voor je gezondheid

Gezondheid

Wandelen maakt je gezonder en gelukkiger. Benieuwd wat wandelen met je lichaam doet? Je ontdekt het hier.

Bereid je optimaal voor met de wandel.be trainingsgidsen

Gezondheid

Wandeltempo’s en verschillende types wandeltrainingen

Bij wandel.be maakt iedere bijkomende stap ons blij en willen we iedere wandelaar zo goed mogelijk ondersteunen in zijn/haar doelen. Daarom gaan we in deze blog dieper in op de verschillende wandeltempo’s en soorten trainingen.

Wandelstokken als middel tegen dikke vingers tijdens wandelen.
Gezondheid

Voorkom opgezwollen vingers tijdens het wandelen

Heb jij ook last van opgezwollen of stijve vingers tijdens het wandelen? In deze blog geven we enkele tips en handige hulpmiddeltjes om dikke vingers tijdens het wandelen te vermijden.

Trainingstips

Trainingstips voor langeafstandswandelingen

Sportieve challenges zijn populairder dan ooit, maar vergen een uitgebreide voorbereiding. In dit artikel geven we je enkele handige trainingstips en schema's als voorbereiding op een langeafstandswandeling.

Teken kunnen zorgen voor een vervelende tekenbeet.
Gezondheid

Tekenalarm: hoe voorkomen en wat te doen bij een tekenbeet?

Helaas luidt de lente ook het begin van de tekenperiode in. Vanaf maart tot oktober is het opnieuw extra opletten geblazen, want de vervelende beestjes mogen dan wel klein zijn, een beet kan soms grote gevolgen met zich meebrengen.

Hielspoor herkennen, voorkomen en genezen
Gezondheid

Alles wat je moet weten over hielspoor

Pijn aan de voeten, het kan je wandelplezier helemaal verpesten. Een veel terugkerend kwaaltje is hielspoor. Meer dan 10% van de mensen heeft hier ooit last van. Je bent dus zeker niet alleen.

wandelschoenen strikken & pijn aan je voet voorkomen
Gezondheid

Zo knoop je je veters om blessures te voorkomen

Je veters strikken, je doet het elke dag en denkt er waarschijnlijk nooit over na. Maar dat zou je beter wel doen! Want wist je dat de manier waarop je de veters van je wandelschoenen bindt, invloed heeft op je wandelcomfort?

wandelen in Vlaanderen
Gezondheid

3 redenen om dagelijks een wandeling te maken

Een dagelijkse dosis licht, lucht en lichaamsbeweging tijdens een wandeling kort of lang is eigenlijk gewoon onmisbaar. Benieuwd waarom dagelijks wandelen zo gezond is? Je leest het hier.

Wandelen gezondheid
Trainingstips

Zo werk je aan je sportmotivatie

Hoe hou je jezelf gemotiveerd als je een mooi sportdoel voor ogen hebt? Het is niet altijd even makkelijk om de wandelschoenen aan te trekken voor die lange training of om die lekkere dingen te laten staan als je bijvoorbeeld wilt afvallen.

Wandelen kan helpen bij je mentale gezondheid
Gezondheid

Waarom je van wandelen gelukkiger wordt

Bewegen maakt je gelukkiger, zegt men. Maar is dat ook echt zo? Kan je je hoofd écht leegmaken met een wandeling en de dagelijkse sleur even vergeten? Wij zetten de zes redenen waarom je gelukkiger wordt van regelmatig wandelen op een rijtje.