Inloggen als federatielid
wandelen voor je gezondheid

Gezondheid

Wandelen maakt je gezonder en gelukkiger. Benieuwd wat wandelen met je lichaam doet? Je ontdekt het hier.

Bereid je optimaal voor met de wandel.be trainingsgidsen

Wandelen met alpaca's.
Gezondheid

Op stap met alpaca’s: wandelingen en wol

Alpacawandelingen zijn al eventjes populair. Niet alleen is een wandeling met alpaca's een ontspannende activiteit, de wol van deze dieren blijkt nog eens goud waard te zijn voor pijnlijke voeten tijdens langeafstandswandelingen.

Volg de Start 2 Coach opleiding van Wandelsport Vlaanderen vzw.
Opleiding

Word wandelbegeleider met de Start 2 Coach-opleiding

Gebeten door de wandelsport en wil je graag je passie delen met anderen? Dan is de cursus 'Start 2 Coach' misschien wel iets voor jou. Ontdek de opleiding in deze blog.

Wandelen als medicijn voor spataders.
Gezondheid

Wandelen als medicijn: alles over spataders

Wandelen heeft heel wat gezondheidsvoordelen maar hoe speelt onze favoriete sport een rol in preventie, behandeling en revalidatie bij bepaalde aandoeningen en ziektes? Je ontdekt het in deze reeks.

Wandelen op een blotevoetenpad.
Gezondheid

Ontstressen op blotevoetenpaden

Helemaal zen en één worden met de natuur? Dat doe je op een van de vele blotevoetenpaden. Op wandel.be leggen we je uit wat het is en waar je ze vindt.

Tips voor krachtoefeningen voor wandelaars vind je op wandel.be
Gezondheid

Voorkom wandelblessures met spierversterkende oefeningen

Voorkom blessures en geef je wandelconditie een boost met kracht- en stabiliteitsoefeningen, een must-have in het trainingsschema van iedere wandelaar. Bij wandel.be zetten we je alvast op weg met enkele basisoefeningen.

test afbeelding
Gezondheid

#Smeerem: bescherm je tijdens het wandelen voldoende tegen de zon

Voldoende bescherming tegen de zon tijdens het sporten is niet te onderschatten. Bij wandel.be geven we dan ook meer uitleg om jezelf beter te beschermen tegen de zon.

Minder plastic tijdens je wandeling
Gezondheid

Tips & tricks om plasticvrij te wandelen

In de maand mei geven we opnieuw extra aandacht voor de impact die plastic heeft op onze samenleving, gezondheid en natuur. Bij wandel.be geven we je alvast enkele tips en tricks voor een wandeling met zo weinig mogelijk impact.

Gezondheid

Wandeltempo’s en verschillende types wandeltrainingen

Bij wandel.be maakt iedere bijkomende stap ons blij en willen we iedere wandelaar zo goed mogelijk ondersteunen in zijn/haar doelen. Daarom gaan we in deze blog dieper in op de verschillende wandeltempo’s en soorten trainingen.

Wandelstokken als middel tegen dikke vingers tijdens wandelen.
Gezondheid

Voorkom opgezwollen vingers tijdens het wandelen

Heb jij ook last van opgezwollen of stijve vingers tijdens het wandelen? In deze blog geven we enkele tips en handige hulpmiddeltjes om dikke vingers tijdens het wandelen te vermijden.