Inloggen als federatielid
wandelen voor je gezondheid

Gezondheid

Wandelen maakt je gezonder en gelukkiger. Benieuwd wat wandelen met je lichaam doet? Je ontdekt het hier.

Bereid je optimaal voor met de wandel.be trainingsgidsen

Tips voor krachtoefeningen voor wandelaars vind je op wandel.be
Gezondheid

Voorkom wandelblessures met spierversterkende oefeningen

Voorkom blessures en geef je wandelconditie een boost met kracht- en stabiliteitsoefeningen, een must-have in het trainingsschema van iedere wandelaar. Bij wandel.be zetten we je alvast op weg met enkele basisoefeningen.

test afbeelding
Gezondheid

#Smeerem: bescherm je tijdens het wandelen voldoende tegen de zon

Voldoende bescherming tegen de zon tijdens het sporten is niet te onderschatten. Bij wandel.be geven we dan ook meer uitleg om jezelf beter te beschermen tegen de zon.

Minder plastic tijdens je wandeling
Gezondheid

#meiplasticvrij: tips & tricks om plasticvrij te wandelen

In de maand mei geven we opnieuw extra aandacht voor de impact die plastic heeft op onze samenleving, gezondheid en natuur. Bij wandel.be geven we je alvast enkele tips en tricks voor een wandeling met zo weinig mogelijk impact.

Gezondheid

Wandeltempo’s en verschillende types wandeltrainingen

Bij wandel.be maakt iedere bijkomende stap ons blij en willen we iedere wandelaar zo goed mogelijk ondersteunen in zijn/haar doelen. Daarom gaan we in deze blog dieper in op de verschillende wandeltempo’s en soorten trainingen.

Wandelstokken als middel tegen dikke vingers tijdens wandelen.
Gezondheid

Voorkom opgezwollen vingers tijdens het wandelen

Heb jij ook last van opgezwollen of stijve vingers tijdens het wandelen? In deze blog geven we enkele tips en handige hulpmiddeltjes om dikke vingers tijdens het wandelen te vermijden.

Trainingstips

Trainingstips voor langeafstandswandelingen

Sportieve challenges zijn populairder dan ooit, maar vergen een uitgebreide voorbereiding. In dit artikel geven we je enkele handige trainingstips en schema's als voorbereiding op een langeafstandswandeling.

Teken kunnen zorgen voor een vervelende tekenbeet.
Gezondheid

Tekenalarm: hoe voorkomen en wat te doen bij een tekenbeet?

Helaas luidt de lente ook het begin van de tekenperiode in. Vanaf maart tot oktober is het opnieuw extra opletten geblazen, want de vervelende beestjes mogen dan wel klein zijn, een beet kan soms grote gevolgen met zich meebrengen.

Hielspoor herkennen, voorkomen en genezen
Gezondheid

Alles wat je moet weten over hielspoor

Pijn aan de voeten, het kan je wandelplezier helemaal verpesten. Een veel terugkerend kwaaltje is hielspoor. Meer dan 10% van de mensen heeft hier ooit last van. Je bent dus zeker niet alleen.

wandelschoenen strikken & pijn aan je voet voorkomen
Gezondheid

Zo knoop je je veters om blessures te voorkomen

Je veters strikken, je doet het elke dag en denkt er waarschijnlijk nooit over na. Maar dat zou je beter wel doen! Want wist je dat de manier waarop je de veters van je wandelschoenen bindt, invloed heeft op je wandelcomfort?