Inloggen als federatielid

Download de Marathon Walker trainingsgids

Wandelen op trails
Wandelen op trails

Wandel 42 km in 20 weken met deze handige trainingsgids

Jaarlijks zijn er heel wat wandelaars die deelnemen aan grote uitdagingen, velen doen dit voor de eerste keer en hebben vaak nog niet veel ervaring met het stappen van lange afstanden. Net daarom hebben we deze praktische gids uitgewerkt, want een dergelijke tocht vat je immers niet onvoorbereid aan. Je mag nog zo’n goede sportman of -vrouw zijn, een lange tijd aan één stuk wandelen is net iets anders dan 10 km lopen of 40 km fietsen.

Wandel.be werkte een trainingsschema uit om je optimaal voor te bereiden op het wandelen van een marathon. Dankzij dit schema heb je voldoende kilometers in de benen om deze pittige tocht tot een goed einde te brengen. Bovendien geven we je in deze gids heel wat praktische informatie mee. Het bijhorende trainingsschema biedt voldoende voorbereiding, zodat je lichaam de tijd heeft zich aan te passen aan de stijgende trainingsopbouw. Voor de marathon wordt er opgebouwd binnen een periode van 20 weken. Op tijd beginnen is dus de boodschap. Er wordt steeds gewerkt met tussendoelen, je zal merken dat die zeker haalbaar zijn en op die manier blijf je ook makkelijker gemotiveerd.

Vraag je trainingsgids aan

Plan een Flanders Trails in in je trainingsschema

Deins je niet terug voor wat hoogteverschil en offroad? Daag jezelf dan uit met een stevige Flanders Trail. Want Flanders Trails zijn leuk, uitdagend, ontspannend en vaak steek je er ook nog iets van op.

Wil je je training combineren met leuke tussendoelen? Plan dan bijvoorbeeld een Flanders Trail in om naar toe te werken. Er zijn verschillende afstanden, dus dit valt prima te combineren met je schema.

Wandelroutes in Vlaanderen

De wandeltochten georganiseerd door de wandelclubs van Wandelsport Vlaanderen vzw zijn de ideale trainingstochten ter voorbereiding van jouw lange afstand.

Op deze georganiseerde wandelingen krijg je steeds de keuze uit verschillende afstanden, alles is netjes uitgepijld en onderweg zijn er steeds rustposten voorzien. Dus ideaal om je trainingskilometers te stappen, bovendien word je iedere keer getrakteerd op een mooi parcours.

Join wandel.be op Strava & deel je wandelavonturen

Andere artikelen