Inloggen als federatielid

Flanders Trails: unieke langeafstandstochten door Vlaanderen

Wandelroutes in Vlaanderen
Wandelroutes in Vlaanderen

Je grensverleggend wandelavontuur begint bij de Flanders Trails!

Ben je als fervent of occasioneel langeafstandswandelaar op zoek naar dat ietsje meer? Hou je van de natuur en beleving? Deins je niet terug voor wat hoogteverschil en offroad? Daag jezelf dan uit met een stevige Flanders Trail. Want Flanders Trails zijn leuk, uitdagend, ontspannend en vaak steek je er ook nog iets van op. Flanders Trails bundelt 8 unieke langeafstandsklassiekers met een totaalbeleving. Gespreid over 2024 doorkruis je diverse regio’s in Vlaanderen.

  • grensverleggend en uitdagend
  • ontdek natuurpracht in heel Vlaanderen
  • een totaalbeleving om nooit te vergeten
  • hoogteverschil en offroad
  • ruime bevoorrading onderweg
  • blijvend aandenken bij je finish

Een Flanders Trail voor elk wandelniveau

Op elk Flanders Trails event kan je kiezen tussen verschillende afstanden, gaande van 25 t.e.m. 55 km. Nieuw in 2024 vormt DE ZONDAG 15 km Junior Trail. Dit maakt dat de Flanders Trails toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht je wandelniveau. De trails zijn stuk voor stuk zorgvuldig uitgestippeld en gaan langs de mooiste, vaak offroad wandelpaden van Vlaanderen. Bergop, bergaf, soms passeer je langs echte kuitenbijters, maar de ruime bevoorrading onderweg en het leuke aandenken bij de finish zorgt ervoor dat je er na een stevige wandeling weer helemaal tegenaan kan.

8 unieke trails, 8 unieke ervaringen

Trans Limburg Trail - 21/07/2024

Een nieuwe grensoverschrijdende Flanders Trails organisatie met de Landcommanderij Alden Biesen en het Kasteel Hoensbroeck als eyecatchers.

Taalgrens Trail - 4/08/2024

Ontdek het Pajottenland en de Roman Païs tijdens de Taalgrens Trail. Verwacht je aan een mélange van ongerepte natuur, waarbij je flirt langs de ene kant en dan weer langs de andere kant van de Taalgrens.

Elfbergentocht - 07/09/2024

Een onvergetelijke zwerftocht langs en op de Heuvellandse getuigenheuvels. In een chauvinistische bui durven we ze zelf 'bergen' noemen.

Wandelen bij Wandelsport Vlaanderen

Seven Summits - 26/10/2024

Wandelen langs de getuigenheuvels van de Vlaamse Ardennen. Immense vergezichten, heerlijke streepjes onverhard, glooiende velden en enkele pittige hellingen.

Peerdevisschers Walk - 2025

Wandel langs de mooiste natuurgebieden van de Westkust en de Oostduinkerkse kustlijn tijdens de Peerdevisschers Walk.

Flanders Trails - Brabantse Ardennen Trail

Brabantse Ardennen Trail - 2025

Wandel langs het glooiend landschap van de Brabantse Ardennen en de prachtige IJsevallei. De regio werd onlangs erkend als Nationaal Park Brabantse Wouden.

Antwerpse Kempentrail Flanders Trails

Antwerpse Kempentrail - 2025

Ontdek Malle, een groene gemeente in de Antwerpse Kempen. Twee machtige kastelen, Hoven van Plaisantie, uitgestrekte bossen en de Trappistenabdij van Westmalle.

Meerdaal Nature Trail - Flanders Trails

Meerdaal Nature Trail - 19/05/2024

Wandelen door het grootste loofbos van Vlaanderen. Een selectief parcours met natuur, groen en bossen in het hart van het Zuid-Hageland.

Volg Flanders Trails op Facebook

Volg ons en blijf op de hoogte van alle laatste nieuwtjes rond de Flanders Trails.

Andere artikelen