Inloggen als federatielid
Op wandelreis met wandel.be

Toerisme

Ook in het buitenland kan je prachtig wandelen. Ontdek hier de mooiste routes en leukste wandelreizen.

De Wandel.be reizen

Ga met wandel.be op reis

Vakantie … dat is voor jou een unieke, sportieve en gezellige wandelvakantie waarbij je in alle veiligheid en zonder zorgen voor jou kan afreizen? Dan zit je goed bij ons.

Wandelen langs de route van de Tour de France.
Frankrijk

In de voetsporen van de Tour de France - week 2

Ondertussen hebben de renners alvast de eerste zeven dagen koers in de Ronde van Frankrijk achter de kiezen. Ook in de volgende zeven etappes is er heel wat wandelmoois langs het parcours te ontdekken. Ga je mee op verkenning?

Wandelen in Frankrijk
Frankrijk

In de voetsporen van de Tour de France - Waar vind je de mooiste wandelgebieden langs het parcours?

Ben jij keer op keer ook zo verbaasd door de natuurpracht die voorbijflitst tijdens de Tour de France? Wij bij wandel.be alleszins wel. Het leek ons hét uitgelezen moment om uit te zoeken waar je de mooiste wandelregio's langs het parcours vindt.

Wandelen in de voetsporen van Van Gogh in Nuenen.
Nederland

In de voetsporen van Vincent Van Gogh in Nuenen

Voor iedereen die al wandelend meer te weten wil komen over de Nederlandse meesterschilder Van Gogh is het Van Gogh Nationaal Park in Brabant de plek bij uitstek. Ga op pad op wandelroutes in Nuenen, Zundert, Etten-Leur, Tilburg of Helvoirt.

Ontdek het wandelarrangement van Fletcher Hotels op wandel.be
Nederland

Op wandelvakantie met Fletcher’s Klavertje Vier

Op zoek naar een zorgeloze wandelvakantie in Nederland? Lees hier alles over het wandelarrangement Klavertje Vier van Fletcher Hotels.

Wandelen in Szklarska Poręba, Polen.
Reisverhaal

Wandelen langs Poolse watervallen en rotsen in Szklarska Poręba

Gelegen aan de Poolse kant van het Reuzengebergte, vlak aan de grens met Tsjechië, is Szklarska Poręba een wandelparadijs met overweldigende natuur. Je leest er alles over op wandel.be

Wandelen naar Santiago de Compostela.
Reisverhaal

De weg naar Santiago de Compostela – het reisverhaal van Bert Surmont

In iets meer dan 100 dagen stapte Bert van Aalst naar Santiago de Compostela. Op wandel.be lees je zijn reisverhaal van ruim 2.300 kilometer wandelen door België, Frankrijk en Spanje.

Wandelen in de Franse Ardennen.
Frankrijk

Wandelen in de rustgevende Franse Ardennen

Op zoek naar een leuke wandelbestemming dicht bij huis? Trek er dan eens op uit naar de Franse Ardennen, een echt wandelwalhalla voor natuurliefhebbers. Bij wandel.be zetten we je alvast op weg met enkele tips.

Wandelen met kinderen door SüdTirol / Alto Adige.
Italië

Wandelen met kids door de bergen van Zuid-Tirol / Alto Adige

In een bergachtig landschap is het vaak moeilijker om een kindvriendelijke wandeling te vinden, maar gelukkig vind je in SüdTirol / Alto Adige al heel wat leuke tips. Zet dus maar je wandelschoenen en die van je kids klaar.

Op wandel.be vind je informatie over wandelen in Tsjechië.
Tsjechië

Verken Tsjechië met de zes Via Czechia wandelroutes

Voor de doorsnee wandelaar is Tsjechië misschien nog niet heel bekend, maar het is er wel degelijk heerlijk wandelen. Het uitgebreide wandelnetwerk en de zes Via Czechia langeafstandsroutes zijn ideaal voor zowel beginnende als meer ervaren stappers.