Inloggen als federatielid
Op wandelreis met wandel.be

Toerisme

Ook in het buitenland kan je prachtig wandelen. Ontdek hier de mooiste routes en leukste wandelreizen.

De Wandel.be reizen

Ga met wandel.be op reis

Vakantie … dat is voor jou een unieke, sportieve en gezellige wandelvakantie waarbij je in alle veiligheid en zonder zorgen voor jou kan afreizen? Dan zit je goed bij ons.

Wandelen in Szklarska Poręba, Polen.
Reisverhaal

Wandelen langs Poolse watervallen en rotsen in Szklarska Poręba

Gelegen aan de Poolse kant van het Reuzengebergte, vlak aan de grens met Tsjechië, is Szklarska Poręba een wandelparadijs met overweldigende natuur. Je leest er alles over op wandel.be

Wandelen naar Santiago de Compostela.
Reisverhaal

De weg naar Santiago de Compostela – het reisverhaal van Bert Surmont

In iets meer dan 100 dagen stapte Bert van Aalst naar Santiago de Compostela. Op wandel.be lees je zijn reisverhaal van ruim 2.300 kilometer wandelen door België, Frankrijk en Spanje.

Wandelen in de Franse Ardennen.
Frankrijk

Wandelen in de rustgevende Franse Ardennen

Op zoek naar een leuke wandelbestemming dicht bij huis? Trek er dan eens op uit naar de Franse Ardennen, een echt wandelwalhalla voor natuurliefhebbers. Bij wandel.be zetten we je alvast op weg met enkele tips.

Wandelen met kinderen door SüdTirol / Alto Adige.
Italië

Wandelen met kids door de bergen van Zuid-Tirol / Alto Adige

In een bergachtig landschap is het vaak moeilijker om een kindvriendelijke wandeling te vinden, maar gelukkig vind je in SüdTirol / Alto Adige al heel wat leuke tips. Zet dus maar je wandelschoenen en die van je kids klaar.

Op wandel.be vind je informatie over wandelen in Tsjechië.
Tsjechië

Verken Tsjechië met de zes Via Czechia wandelroutes

Voor de doorsnee wandelaar is Tsjechië misschien nog niet heel bekend, maar het is er wel degelijk heerlijk wandelen. Het uitgebreide wandelnetwerk en de zes Via Czechia langeafstandsroutes zijn ideaal voor zowel beginnende als meer ervaren stappers.

Luxemburg

Wandelen op de Luxemburgse Minett Trail: mijngeschiedenis in het land van de rode rotsen

De Minett Trail in het Groothertogdom Luxemburg is een 90 kilometer lange route in het zuidwesten van het land. De wandelroute combineert restanten van het rijke mijnverleden met prachtige natuurgebieden.

Wandelen in Spanje, Tenerife
Spanje

Wandelen op Tenerife

Al eens gedacht aan Tenerife voor jouw volgende wandelvakantie? Het grootste eiland van de Canarische Eilanden, op amper vier uur vliegen van Brussel, biedt fantastische wandelmogelijkheden.

Frankrijk

Wandelen met kinderen in de Franse Alpen

Op vakantie in de Franse Alpen, dat is ontspannend wandelen en genieten van de bergen. Alleen is dat vaak niet zo voor je kinderen. Echter kan je door het kiezen van de juiste activiteiten je wandelvakantie leuk maken voor je hele kroost.

Wandelen in Duitsland - Top Trails of Germany
Duitsland

Top Trails Germany: De Rothaarsteig

Het ongerepte middelgebergtelandschap langs de Rothaarsteig lonkt met zijn eindeloze bossen en vaak bijna ongerepte natuur. Siegen-Wittgenstein zal je bekoren met zijn charme, levende tradities en natuurlijk met de Rothaarsteig.