Inloggen als federatielid

Vlaanderen Wandelt 2024. Ontdek al het moois van Vlaanderen

Vlaanderen Wandelt
Vlaanderen Wandelt

Wandelsport Vlaanderen vzw organiseert op zondag 28 april Vlaanderen Wandelt. Dit doen ze samen met Drevestappers Zonnebeke, Wsv de Lachende Wandelaars Aalter & Wsv de Bos- & Heikabouters As. Tijdens het wandelevenement (her)ontdekken de deelnemers de schoonheid van hun eigen Vlaamse achtertuin. Onderweg en bij de finish voorziet de organisatie randanimatie.

Of je nu kiest voor Zonnebeke: een oase van groen en rust in de Westhoek , de Aalterse Acht aan de rand van het Brugse Ommeland en het Meetjesland of het verborgen moois van de Limburgse gemeente As, Vlaanderen Wandelt 2024 zal je steeds weten te verrassen.  Vanuit iedere locatie zijn diverse afstanden uitgewerkt, dit zorgt ervoor dat Vlaanderen Wandelt een uniek recreatief wandel- en belevingsevent is, waar elke wandelaar zijn of haar uitdaging wel in vindt.

De deelnemers zullen onderweg en bij de finish verrast worden door allerlei randanimatie. Ook voor de allerkleinsten voorzien we samen met organisatie "Wandelen met Kinderen' een leuke wandeluitdaging in de vorm van een heuse schattenjacht.

Zonnebeke, een op en top Westhoek gemeente

Zonnebeke een op en top Westhoek gemeente, vormt het ankerpunt van Vlaanderen Wandelt. De gemeente staat bekend om haar landelijke en natuurlijke schoonheid, oorlogsgeschiedenis en gastronomie. De gemeente telt vijf dorpen: Beselare, Passendale, Geluveld, Zandvoorde en Zonnebeke. Alle Zonnebeekse deelgemeenten dragen de littekens van de Eerste Wereldoorlog, waarvan vele herdenkingssites en musea de stille getuigen zijn. Tijdens de wandeltocht ligt de klemtoon op de hoofdgemeente Zonnebeke, haar bezienswaardigheden en de omgeving van de Gasthuisbossen en Polygonebos.

Wandelen in Zonnebeke

Wandelen door de Aalterse Acht

In elk van de acht Aalterse dorpen valt verrassend veel te ontdekken : het zijn stuk voor stuk dorpen met een bijzondere kroniek en unieke attractiepunten. Het kasteel van Poeke, de Kraenepoel in Bellem, het Drongengoedbos in Ursel, het Hooggoedbos in St. Maria-Aalter… het zijn maar enkele dorpstoppers die je weten te verrassen tijdens Vlaanderen Wandelt.

Wandelen in Aalter

Het verborgen moois van As

Ontdek op zondag 28 april het verborgen moois dat As te bieden heeft zoals het Station Asch, de 31 meter hoge uitkijktoren, Terril van As, natuurreservaat Heiderbos, Sint-Aldegondiskerk, 't Mieleke en nog veel meer. Je kan er genieten van de adembenemende natuur en historische bezienswaardigheden.

Wandelen in Limburg

Zin om mee te wandelen?

Inschrijven voor Vlaanderen Wandelt doe je op de dag zelf. Begeef je naar de startlocatie en daar zal je je kunnen inschrijven.

Andere artikelen