Inloggen als federatielid

Walk for Pink Ribbon: stap mee in de strijd tegen borstkanker

Na een succesvolle editie vorig jaar bundelen Pink Ribbon vzw en Wandelsport Vlaanderen vzw opnieuw de krachten voor de tweede editie van de Walk for Pink Ribbon in Maasmechelen. Op pinkstermaandag 20 mei 2024 steun je al wandelend de strijd tegen borstkanker in het prachtige decor van de historische Mijncité Eisden-Tuinwijk en/of de prachtige natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen. Met vijf gevarieerde wandelingen, van 3,5 kilometer tot een heuse tocht van 35 kilometer voor de fervente wandelaar, is er voor ieder wat wils. Wandel jij ook mee? Want met iedere stap lever je immers een bijdrage aan een gezondere toekomst.

Tekst: wandel.be - Foto's: wandel.be - Nationaal Park Hoge Kempen

Mijncité Eisden-Tuinwijk en Nationaal Park Hoge Kempen als wandeldecor

De start- en aankomstzone van de de Walk for Pink Ribbon is ook dit jaar voorzien in het Visitor Center van het Nationaal Park Hoge Kempen. In de wandeling van 3,5 en 5 kilometer staat de Mijncité Eisden-Tuinwijk centraal. Je maakt er kennis met de woonwijken die arbeiders uit de Terhills-mijnen huisvestten. Beide wandelingen gaan over verharde paden en zijn dus toegankelijk voor rolstoelgebruikers en gezinnen met kinderwagens. Je bewondert er de goed bewaarde voormalige mijnwerkerswoningen en tuinen die je enkele decennia terug meenemen in de tijd.

Kies je voor de wandeling van 10, 15 of misschien wel 35 kilometer? Dan ontdek je de pracht van het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige Nationaal Park van België nota bene! Dit gebied beslaat ruim 12.000 ha aan natuurpracht en herbergt een enorme biodiversiteit aan uitgestrekte dennenbossen, heidevelden en duinen. Grote waterpartijen worden afgewisseld met uitkijkpunten die prachtige panorama’s bieden. Zo zijn de uitzichten vanop de hoge terrils, heuvels ontstaan door puin uit de koolmijnen, werkelijk adembenemend! Wandelaars die gaan voor 15 kilometer, brengen ook nog een bezoekje aan de Mechelse Heide en de historische mijnschachten. Zin in een dagtocht? Geoefende stappers kunnen hun hartje ophalen tijdens de 35 kilometer lange trailwalk met hoogtepunten als het Terhills panoramapunt en het Kempisch plateau, waar het uitzicht over de Maasvallei ronduit schitterend is.

Praktische informatie Walk for Pink Ribbon

Datum: Maandag 20 mei 2024

Start- en aankomstzone: Visitor Center Nationaal Park Hoge Kempen (vertrek- en eindpunt zijn hetzelfde voor alle routes)

Start- en aankomsttijden: starten kan tussen 8h30 en 15h, zorg ervoor dat je ten laatste aankomt om 17h30.

Afstanden: 3,5km – 5km – 10km – 15km – 35km

Bereikbaarheid: Vanuit het treinstation in Genk of Hasselt neem je eenvoudig de bus richting Terhills (halte Eisden Kunstacademie). Raadpleeg de dienstregeling op www.delijn.be.

Kom je met de wagen? Naam afslag 32 van de E314, volg de borden naar Leisure Valley. Bij de rotonde volg je de borden naar Leisure Valley en Maasmechelen Village. Parkeer gratis op de vele parkings in de omgeving.

Inschrijven: Inschrijven kan online via onderstaande knop. Een deelname aan de wandelingen van 3,5 km, 5km, 10km en 15 km kost € 15, voor de trailwalk van 35 km betaal je € 25. Kinderen onder de 16 jaar wandelen gratis mee. Bevoorradingen zijn inbegrepen in de prijs.

Voor leden van Wandelsport Vlaanderen gelden speciale tarieven: €10 voor de tochten van 3,5km, 5km, 10km en 15km en €20 voor de afstand van 35km.

De Roze Mars: bewegen tegen borstkanker

Wist je dat 1 op 3 kankerdiagnoses kan vermeden worden door er een gezonde en evenwichtige levensstijl? Als je ’t ons vraagt is wandelen dan een prima idee! Niet alleen vermindert regelmatig bewegen je risico op borstkanker, het bevordert ook het herstel als je borstkanker hebt gehad. Met je deelname aan de Walk for Pink Ribbon steun je rechtstreeks de projecten van het Medisch Kenniscentrum Borstkanker, want maar liefst eén op de negen vrouwen krijgt in haar leven met borstkanker te maken.

Pink Ribbon is de nationale organisatie die zich inzet voor een betere medische behandeling en het verhogen van de levenskwaliteit van borstkankerpatiënten. Om de ziekte en haar gevolgen te verminderen zet Pink Ribbon verschillende projecten op in België met het oog op preventie, vroegtijdige opsporing van borstkanker en psychosociale zorg van patiënten en hun omgeving.

Is het niet mogelijk om mee te wandelen tijdens de Walk for Pink Ribbon? Geen nood, gedurende de hele maand mei kan je tijdens De Roze Mars nog steeds je steentje bijdragen! In de strijd tegen borstkanker motiveert Pink Ribbon je om de uitdaging aan te gaan en gedurende heel de maand mei dagelijks meer te bewegen. Registreer dus snel jezelf, je team of je bedrijf voor de negende editie van de Roze Mars via het online bewegingsplatform. Daarna geef je via een stappenteller, smartphone of gewoon handmatig je stappen en/of kilometers in. Stap jij mee in de strijd tegen borstkanker?

Andere artikelen