Inloggen als federatielid

Wandeltip: 37ste Breugheltocht in Zellik

Wandelen tijdens de 37ste Breugheltocht te Zellik.
Wandelen tijdens de 37ste Breugheltocht te Zellik.

Nog op zoek naar een leuke wandeltip voor eind juni? Dan hebben we misschien wel de geknipte wandeling voor jou. Op zondag 30 juni 2024 wordt in Zellik namelijk voor de 37ste keer de Breugheltocht georganiseerd. Wandelclub De Trekplosters laat wandelaars opnieuw kennismaken met het glooiende Pajottenland en de groene gordel rondom het centrum van Zellik. Met afstanden van 6 – 10 – 14 – 20 – 25 - 30 kilometer is er voor iedere wandelaar een tocht op maat.

Ontdek de groene gordel van Zellik

Wandelclub De Trekplosters uit Zellik blaast volgend jaar 40 kaarsjes uit en organiseert dit jaar al voor de 37ste keer de Breugheltocht. Die vindt steevast plaats in en rond Zellik, gelegen in de uiterste hoek van het prachtige Pajottenland. Wandelaars maken er tijdens de georganiseerde wandeling kennis met Zellik en de groene gordel rond het centrum. Maar evengoed ontdek je er dorpen waar je misschien voor de eerste keer van hoort zoals Bekkerzeel, Relegem of Walfergem. Groot-Bijgaarden of Dilbeek zijn dan weer iets bekender, maar passeren ook de revue.

Verrassende vergezichten in het Pajottenland

Het Pajottenland wordt gekenmerkt door een zacht glooiend landschap, waar een mooi vergezicht nooit veraf is. De talrijke landelijke trage harde en onverharde wegen door kouters en bossen leiden je langs de talrijke bezienswaardigheden die de streek rijk is. Zo vind je in de streek onder meer de voormalige ballonloods van de luchtvaartkazerne “Serge Eckstein”, opgericht rond 1922 voor de opslag en het herstel van ballons en zeppelins. Of wat dacht je van de voormalige brouwerij ‘Van den Moortel’, ontstaan in 1880 en op het einde van de jaren ’90 verbouwd tot lofts. Onderweg geniet je ongetwijfeld ook van de voormalige abdijhoeve ’t Hooghof, waarvan de oorsprong teruggaat tot begin 12de eeuw en die door z’n ligging als het ware de volledige omgeving domineert. Redenen in overvloed om eens te gaan wandelen in Zellik dus.

Praktisch

Start en aankomst: CC Den Hoorinck, Noorderlaan 20, 1731 Zellik (Asse)
Vertrek mogelijk van 7h tot 15h
Afstanden: 6 – 10 – 14 – 20 – 25 – 30
Inschrijfgeld: € 1,50 voor leden van Wandelsport Vlaanderen vzw, € 3 voor niet-leden

Zoek een wandeling in de wandelkalender

Dé ideale tool bij het plannen van al je wandelavonturen

Andere artikelen