Inloggen als federatielid

Wandelen met kinderen in de Franse Alpen

Op vakantie in de Franse Alpen, dat is ontspannend wandelen en genieten van de bergen. Zo kom je echt even tot rust. Alleen is dat vaak niet zo voor je kinderen. Van lange wandelingen worden de allerkleinsten niet snel blij. Echter kan je door het kiezen van de juiste activiteiten je wandelvakantie leuk maken voor je hele kroost. Een ideale bestemming voor gezinnen is dan ook Morzine en Avoriaz. Twee dorpjes in het noordelijke deel van de Franse Alpen, de Haute-Savoie, waar heel wat te beleven valt. In deze blog geven we je enkele leuke ideetjes. In het wandelboekje van Morzine en Avoriaz vind je meer uitleg over de wandelingen en nog heel wat extra ideetjes.

Door wandel.be / foto’s en info: © Office de Tourisme de Morzine-Avoriaz, Office de Tourisme d’Avoriaz 1800

Klimmen, barbecueën en kamperen in het bos

Vanuit Avoriaz wandel je een halfuurtje naar Lil’Stash. Dat is een houten constructie met boomhutten, hangende loopbruggen, glijbanen en speeltoestellen tussen sprookjesachtige naaldbomen. In de winter is het een snowpark voor kinderen, maar ook in de zomer is het zeker de moeite. Via een stenen pad wandel je van het dorp richting bos. Terwijl je het pad op de top van een klif volgt, kom je langs de mijn van La Lappiaz. Uiteindelijk kom je uit bij Lil’Stash, gelegen in het Proclou-bos. Je kan er barbecueën midden in de natuur, er zijn 2 gasbarbecues ter beschikking. Als originele picknick kan dat tellen. Daarbovenop kan je er ook overnachten. Je slaapt in een ruime bivaktent uitgerust met comfortabele bedden en warme dekbedden. De tenten bieden plaats aan maximaal 5 personen, al vanaf 95 euro per tent per nacht. Klinkt cool? Wacht niet te lang met reserveren want er zijn maar 2 tenten beschikbaar. Extra uitleg over de wandeling staat op pagina 9 van het wandelboekje van Avoriaz

Wandelen met kinderen in de Franse Alpen

Bosbessentaartjes eten op 1.600 meter hoogte

In Avoriaz ligt berghut L’Abricotine op maar liefst 1.635 meter hoogte. Je krijgt er een spectaculair uitzicht terwijl je luncht met heerlijke streekproducten. Kaasspecialiteiten, ontzettend veel soorten pannenkoeken en de typische bosbessentaartjes staan er op het menu. Genoeg energie opgedaan? Wandel dan verder en kijk goed rond, want de kans is groot dat je een herder met zijn kudde schapen tegenkomt. Een volgende stop tijdens je wandeling is berghut de Chésery op de Frans-Zwitserse grens. Het is een oude stal die dateert uit de 19e eeuw. Ondertussen kan je ook hier streekproducten proeven. Daarnaast heb je in beide berghutten de mogelijkheid om te overnachten. Op pagina 18 van het wandelboekje van Avoriaz staat de nodige info over de wandeling.

Wandelen met kinderen in de Franse Alpen

Geitjes spotten in de alpenweiden

Ga eens naar het ‘Lac des Mines d’Or’ In Morzine. Dat is een klein meer omgeven door alpenweiden en naaldbossen. Op 20 minuten wandelen daarvan ligt Fréterolle chalet. Daar dartelen de geitjes vrolijk over de alpenweiden. Extra leuk: je kan er geitenkaasjes proeven. Verser kan niet!

Wandelen in de Franse Alpen

Het meer van Montriond

Nog een meer in Morzine is dat van Montriond. In 3 kilometer loop je er helemaal rond. Zo geniet je optimaal van de imposante bossen, kliffen, watervallen en bergtoppen eromheen. Berggebied Roc d’Enfer weerspiegelt prachtig in het meer. Na de wandeling kan je je kinderen (en jezelf) belonen met een verfrissende duik. Meer info vind je op pagina 27 van het wandelboekje van Morzine.

Wandelen in de Fraanse Alpen


Met deze tips ontdek je de Franse Alpen zoals nooit tevoren. Op  www.morzine-avoriaz.com en www.avoriaz.com vind je nog meer activiteiten om je reis te plannen. Op naar een fijne vakantie voor het hele gezin!

Andere artikelen