Inloggen als federatielid

AG Belgian Coast Walk, een episch wandelevenement

Epische wandeling langs de Belgische kust

Zaterdag 11 mei 2024 wordt een pracht van een dag, want dan wandelen we – voor de 5e keer al ! – de hele Belgische kust af tijdens de AG Belgian Coast Walk.

We wisselen weer van staprichting: in 2024 vertrekken we in Knokke-Heist en wandelen we richting De Panne. In Oostende komen de 42 km-deelnemers bij op het parcours, in Westende de deelnemers van de 25 km. In De Panne zorgt ons parcoursteam voor een prachtige lus van ongeveer 10 km in en rond De Panne. 

Gevarieerd parcours

Wie aan de Belgische kust denkt, denkt aan zon, zee en strand. De AG Belgian Coast Walk is echter veel meer dan een lange strandwandeling. De omloopverantwoordelijken hebben andermaal een gevarieerd en uitdagend parcours uitgestippeld. Dwars door duinen en bossen, over de dijk en langs de trotse havengebieden. Uiteraard zullen ook de passages over het strand en de talrijke natuurgebieden niet ontbreken.

Onderweg zijn er voldoende bevoorradingsposten voorzien met mogelijkheid tot een sanitaire stop. De organisatie gaat voor een editie met zo min mogelijk afval. Wegwerpbekers op het parcours zijn taboe.

Inschrijven voor het episch wandelevenement langs de Belgische kust kan vanaf 1 december a.s.

Andere artikelen