Inloggen als federatielid

Je kon er al zijn. De Panne, écht dichtbij.

Wandelen in De Panne.
Wandelen in De Panne.

Voor prachtige, uitgestrekte natuur en stevige wandelingen hoef je echt niet ver te reizen. Neem je kompas bij de hand en ga eens richting het mooiste hoekje van het land. Voor je het weet geniet je van een adembenemend zicht op ongerepte duinen en zee. Trek dus snel je wandelschoenen aan en ga op pad in De Panne. Waar wacht jij nog op? Je kon er al zijn!

Tekst & foto’s: Visit De Panne (Westerpunt: @Tjoolaerd)

Groen, groen zo ver je kan zien

In de natuur voelen mensen zich opgewekter. En wat een geluk dat De Panne zoveel natuur heeft. De unieke combinatie van 800 hectare bos, duinen, polders en strand zorgt voor een fantastische ervaring met veel diversiteit. Nergens anders ligt het centrum zo dicht bij een natuurgebied en net daarom is De Panne dé perfecte uitvalsbasis voor elke wandelaar.

De kustgemeente telt maar liefst 8 unieke natuurgebieden waar het heerlijk wandelen is. Zo kan je door het prachtige natuurreservaat De Westhoek (340 ha) trekken en richting de grens met Frankrijk wandelen. Of duik eens in het groene Calmeynbos en doorkruis daarna de Oosthoekduinen met zijn unieke duinpolderovergangen. Of laat je verrassen door het Cabourpad (4,7 km) in Adinkerke en rust ondertussen even uit aan de prachtige vijvers Markey. Hoe ga jij op pad? Laat je je leiden door de wind en ga je zo de natuur in? Of neem je liever een kaart mee?

Download hier het wandelplan of haal je exemplaar af aan de balie van Visit De Panne.

Wandelen in De Panne.

Combineer natuur & cultuur

In De Panne wandel je niet alleen in de volle natuur, je leert ook bij over cultuur en erfgoed. Trek eens de Dumontwijk in, bezoek de vele monumenten of ontdek meer over het rijke (vissers)verleden aan de hand van 5 gratis culturele wandelingen. Toppers zijn de Beaufort-beeldenroute en de groene gordelwandeling. Die laatste combineert 25 kilometer wandelplezier met rijke historie, bekende monumenten en instagramwaardige locaties.

Tip: boek een verblijf in De Panne en vertrek vroeg in de ochtend als je de tocht op één dag wil doen.

Wandelen in De Panne.

De ideale uitvalsbasis

De Panne is ook de perfecte uitvalsbasis voor jouw verblijf. Hier vind je uitgestrekte rust en proef je van het vele lekkers dat de streek te bieden heeft. Een leuke dagtrip met of zonder overnachting? Kies à la carte uit het diverse aanbod en geniet van een stevig ontbijt voor je wandeltocht.

Tip: ontdek eens een van de uitgebreidere wandelingen in de streek. Zo kan je bijvoorbeeld starten met het traject De Panne-Nieuwpoort op het Streek-GroteRoutepad Kust (totale lengte van 103 kilometer). Ook de GR 5A: de wandelronde van Vlaanderen die ruwweg de grenzen van het vroegere Graafschap Vlaanderen volgt, loopt door De Panne. De totale route is maar liefst 600 kilometer lang, maar uiteraard kan je al beginnen met een klein stukje.

Wandelen in De Panne.

Nieuw: uitkijkpunt Westerpunt

De Panne blijft verrassen: zo vind je sinds mei 2024 op het einde van de betonnen wandeldijk richting Frankrijk het Westerpunt. Dit uitkijkpunt is een architecturaal hoogstandje dat elke bezoeker een prachtig uitzicht biedt over zee en duinen. Ervaar een adembenemend uitzicht van 360 graden en ontdek het prachtige landschap vanop deze unieke trap.

Tip: bezoek het uitkijkpunt eens bij hoogtij. Dan wordt de ingang op het strand overspoeld door zeewater.

Uitkijkpunt Westerpunt in De Panne.

Dus… Waar wacht je nog op? Je kon al in De Panne zijn! 😉

Visit De Panne

Zeelaan 21, 8660 De Panne
058 42 18 18
visit@depanne.be

Insta(nt) plezier?

Volg Visit De Panne op Instagram. Of post zelf je (wandel)geluk onder #visitdepanne.

Andere artikelen