Inloggen als federatielid

3 redenen om dagelijks een wandeling te maken

wandelen in Vlaanderen
wandelen in Vlaanderen

Een frisse neus halen, de warme zonnestralen op je gezicht voelen, even aan niets anders denken: gewoon stappen en genieten van de omgeving. Dat is wat wandelen met je doet. Wandelen zorgt ervoor dat je helemaal kan ontspannen en verruimt je geest. Daarom is het een goed idee om dagelijks een korte wandeling te maken. Een dagelijkse dosis licht, lucht en lichaamsbeweging tijdens een wandeling kort of lang is eigenlijk gewoon onmisbaar.

Door wandel.be

Licht

Licht heeft een grote invloed op onze gezondheid. Hoe meer licht je in de voormiddag binnenkrijgt, hoe beter je je zal voelen in je vel tijdens de rest van de dag. Wist je trouwens dat wandelen vóór 11 uur ’s morgens, het grootste gezondheidsvoordeel levert? Inderdaad in de voormiddag ‘tank’ je de gezondste portie daglicht. Rep je dus naar buiten als de zon in de ochtend tevoorschijn komt, ook al is het slechts voor een wandeling van enkele minuten.

Lucht

Ook een dagelijkse portie frisse lucht tijdens het wandelen, doet wonderen voor je gezondheid. Vooral in de prille lente is de buitenlucht optimaal voor je lichaam, maar ook in de winter is het belangrijk om even naar buiten te gaan als de zon door de wolken piept. Daarenboven helpt wandelen je luchtwegen gezond houden.

Lichaamsbeweging

Niks belangrijker dan bewegen, en dit bij voorkeur minstens een half uur per dag. Wandelen leent daar zich uitstekend toe. Je kan het overal doen. Buiten een paar goede wandelschoenen heb je niets anders nodig. Wandelen is goed voor je lichaam én je humeur. Onderzoek wijst trouwens uit dat je tijdens het wandelen juist nieuwe creatieve ideeën krijgt. Een kleine wandeling is daarnaast ook goed om je lichaam gezond te houden. Wandelen helpt bijvoorbeeld je bloeddruk en je hartslag op een gezond peil te houden.

Fysieke inspanning zorgt ook voor mentale rust. Door te wandelen vergeet je even alle stress. Daarnaast geeft het je ook gewoon een gelukkig gevoel. Bij het bewegen komt immers endorfine vrij in je lichaam, waardoor je je blij voelt.

Conclusie: hop met de beentjes en maak dagelijks minstens een kleine wandeling

Zelfs een korte wandeling van enkele minuten per dag kan wonderen doen. Het heeft een positieve invloed op de creativiteit, op je humeur én je lichaam wordt er gezond en fit van.

Andere artikelen