Inloggen als federatielid
Wandelen wat neem je mee

Uitrusting

Voor wie graag wandelt is een passende wandelschoen en comfortabele wandelkledij geen overbodige luxe. We geven je graag tips om de juiste outfit samen te stellen.

Verkeersveiligheidscampagne tussen landbouwers en wandelaars.
Veilig wandelen

Samen op de weg: verkeersveiligheid op landelijke wegen

Met de sensibiliseringscampagne van de Boerenbond zetten we de verkeersveiligheid op landelijke wegen in de kijker. Met enkele handige tips verhogen we het bewustzijn en verminderen we het risico op ongevallen.

Veilig wandelen

Veilig wandelen: zo verhoog je je zichtbaarheid in het verkeer

Als wandelaar en dus als zwakke weggebruiker is het belangijk om goed op te vallen in het verkeer. Zeker op donkere dagen. Wist je dat, als je donkere kledij draagt en gaat wandelen op een donkere dag automobilisten je pas opmerken vanop twintig meter?

Veilig wandelen

Veilig wandelen in het donker - waar moet je op letten?

Bij wandelen tijdens de donkerste periode van het jaar moet iedere weggebruiker extra oplettend zijn. Wandel.be helpt je graag op weg met enkele tips om die gevaren zo goed mogelijk uit te sluiten.

Veilig wandelen

Ik wandel veilig: waar op de weg wandel je best?

Waar moet je nu als wandelaar stappen op de weg, links of rechts? Het blijft voor velen een discussiepunt. Vaak wandel je langs straten waar er geen voetpad is, en zeker dan is het belangrijk om op de juiste plaats op de weg te wandelen.

Veilig wandelen

Ik wandel veilig: zo let je beter op in het verkeer

Ken je dat? Je bent aan het wandelen langs prachtige weggetjes, je bent helemaal ontspannen en je gedachten dwalen af, waardoor je de omgeving vergeet. Maar toch is het belangrijk om je ogen op de weg gericht te houden.