Inloggen als federatielid

Lommel is Wandelgemeente van het jaar

Foto: © Angelika Van Genechten

Op zaterdag 7 oktober werd door Wandelsport Vlaanderen vzw voor het eerst de trofee “Wandelgemeente van het jaar 2023” uitgereikt aan de stad Lommel!

Wandelgemeente van het jaar is een concept uitgaand van Wandelsport Vlaanderen vzw in samenwerking met Sport Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen, Natuurpunt en Trage Wegen. Een vakjury en wandelaars gaan daarvoor in heel Vlaanderen op zoek naar de Vlaamse gemeente of stad met de mooiste en meest duurzame realisaties op het vlak van wandelen.

Foto's: © Ellen Jacobs

Lommel geniet bij wandelaars landelijke bekendheid voor onder andere het natuurgebied Sahara. Naast de Sahara, kan je je stapvoets uitleven in het natuurgebied Kattenbos rondom de eeuwenoude Leyssensmolen, bij de verborgen heideparel aan de Heuvelse Heide en bij de vijvermoerassen van de Blauwe Kei - De Maat, aan het kanaal.

Kortweg: Lommel is een oase van rust, onvoorwaardelijke gastvrijheid en oogverblindende natuurlijke rijkdom. In Lommel valt de druk weg, hier kom je actief onthaasten. Trek je wandelschoenen aan en verdwaal mee in de Lommelse prachtnatuur.

Deze eerste editie kon rekenen op een collegiale strijd , waarbij de gemeentes Heuvelland en Erpe-Mere respectievelijk de tweede en derde plaats behaalden.

Andere artikelen