Inloggen als federatielid

Getest: de Liberpee plastuit

Geen toilet in de buurt? Gebruik een plastuit
Geen toilet in de buurt? Gebruik een plastuit

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Plots moet je tijdens je wandeling plassen, maar er is nergens een toilet te vinden. Mannen kunnen zich gemakkelijk even terugtrekken achter een boom of struik. Maar voor vrouwen is dit allemaal niet zo evident. Echter wordt het met een plastuit, zoals bijvoorbeeld het Liberpee model ook voor vrouwen mogelijk om staand te plassen. Niet alleen op locaties met geen toiletten in de buurt is rechtstaand kunnen plassen handig, ook op plaatsen met minder hygiënische toiletten kan het van pas komen. Bovendien drinken vrouwen onderweg vaak te weinig, omdat ze bang zijn dat ze tijdens de wandeling zullen moeten plassen. Niet erg gezond. Met de Liberpee plastuit is dit verleden tijd. Je kan op eender welk beschut plaatsje je ding doen. Gedaan met blote billen tussen het kriebelende gras en struikjes. Wij hebben dit handige item voor jullie uitgetest.

Foto's & tekst: wandel.be en Liberpee

Liberpee plastuit to the rescue

Eerlijk, de eerste keer kost het je wel wat moeite om je op je gemak te voelen met de Liberpee plastuit in de hand. Voor de zekerheid werd het dan ook veilig thuis getest, want een ongelukje is zo gebeurd. Het is wat wennen, want daar sta je dan met je broek nog aan en enkel je rits geopend. Ik volg de instructies die me gegeven zijn: schuif je ondergoed opzij, plaats de Liberpee plastuit met het smalle deel naar voor en hou deze iets naar beneden gericht. Druk de bovenkant van de plastuit (zodat er niks langs kan lopen) goed aan, hou je benen gesloten, ontspan en plassen maar.

Geen toilet in de buurt? Gebruik een plastuit

De eerste indruk

Het eerste gevoel is raar en ik denk “Help, ik plas in mijn broek,” maar dit blijkt absoluut niet zo te zijn. Alles loopt netjes in het toilet en na gebruik schud je de Liberpee plastuit droog en berg je deze op in het voorziene zakje. In principe heb je geen wc-papier meer nodig: met de Liberpee plastuit veeg je de druppels weg. Daarna even schudden en dankzij de hoogwaardige kunststof waaruit de plastuit vervaardigd is, blijft er geen vocht achter. Blijven oefenen is de boodschap, want ik merk dat je je toch vrij zeker moet voelen vooraleer je ook in de vrije natuur rustig staand gaat plassen. De plastuit gaat vanaf nu mee in de rugzak en alleen al het idee dat je de Liberpee mee hebt, is fijn. Ongegeneerd zoals mannen het doen, lukt nog niet, maar op een rustig plekje gaat het prima.

Geen toilet in de buurt? Gebruik een plastuit

Is een plastuit hygiënisch

De Liberpee plastuit is herbruikbaar, maar daarom niet minder hygiënisch. Liberpee is gemaakt van polymeren met een zeer hoge dichtheid. Hierdoor kunnen er geen restjes en geuren achterblijven en zullen bacteriën zich niet kunnen hechten. Hoe vaak je de Liberpee plastuit ook gebruikt, hij blijft schoon en hygiënisch. Liberpee steriliseren? Dat kan gemakkelijk door deze even in kokend water te leggen.

Shop jouw plastuit in de webshop

De Liberpee plastuit is verkrijgbaar in diverse kleurtjes. Je kan de plastuit bestellen via de wandel.be webshop voor € 19,95 (€ 18,50 voor leden).

Andere artikelen