Inloggen als federatielid

Top Trails Germany: De Rothaarsteig

Wandelen in Duitsland - Top Trails of Germany
Wandelen in Duitsland - Top Trails of Germany

Gemorje! Shur! Gon Dach! Zo begroet men elkaar in Siegerland-Wittgenstein, en zo begroeten wij onze lezers van deze blog! Het ongerepte middelgebergtelandschap langs de Rothaarsteig lonkt met zijn eindeloze bossen en vaak bijna ongerepte natuur. Siegen-Wittgenstein zal je bekoren met zijn charme, levende tradities en natuurlijk met de Rothaarsteig.

Door Wandel.be

Eigenschappen van de Rothaarsteig:

  • Moeilijkheidsgraad: middelzwaar
  • Hoogteverschillen: 4405 Hm / 4635 Hm

Bossen en bizons in Waldreich

Wil je even weg van alle stress van het dagelijkse leven? Kom tot rust in Waldreich. De kabbelende beekjes, het zachte ruisen van de bladertoppen en de vrolijk zingende vogels in de streek zullen je helemaal doen relaxen. De ongerepte natuur van Siegen-Wittgenstein met machtige bomen en betoverende valleien, schilderachtige graslanden, ruige bergketens en glooiende heuvels heeft alle aspecten in huis om de wandelaar te overtuigen. Pittoreske dorpjes met geklasseerde vakwerkhuizen, verstilde gehuchten of imposante kastelen nodigen je daarenboven hartelijk uit om ze te ontdekken. Zelfs de majestueuze bizons voelen zich hier thuis. In de “Wisentwildernis op de Rothaarsteig” kunnen bezoekers heel dicht bij de vriendelijke reuzen komen!

Wandelen in Duitsland - Waldreich

De Rothaarsteig

Talrijke natuur- en wandelliefhebbers bezoeken de streek om er de 154 km lange Rothaarsteig te bewandelen. Het populaire langeafstandswandelpad bestaat al meer dan 20 jaar en is een van de “Top Trails of Germany”. Al bij de opening was het “Pad der Zinnen” een heel bijzonder langeafstandswandelpad en een innovatie. Het is een totaalervaring voor lichaam, geest en ziel. Boomtoppen die ruisen, groene weiden en zacht verend mos onder de wandelschoenen. Frisse, kruidige boslucht en prachtige natuur zo ver het oog reikt.

Wandelen in Duitsland - Top Trails of Germany

8 etappes wandelplezier

De Rothaarsteig loopt door drie deelstaten, zes districten en 26 gemeenten. Van Brilon in het Sauerland, via het Wittgensteiner Bergland, het Siegerland en het Westerwald naar Dillenburg in Hessen.

De Rothaarsteig bestaat uit 8 etappes:

  • Etappe 1: Brilon – Willingen (23 km)
  • Etappe 2: Willingen – Winterberg (22 km)
  • Etappe 3: Winterberg – Schanze (18,8 km)
  • Etappe 4: Schanze - Rhein-Weser-Turm (23,5 km)
  • Etappe 5: Rhein-Weser-Turm – Lützel (18,4 km)
  • Etappe 6: Lützel – Lahnhof (14,2 km)
  • Etappe 7: Lahnhof – Wilgersdorf (18,4 km)
  • Etappe 8: Wilgersdorf – Dillenburg (20,4 km)
Wandelen in Duitsland - Top Trails of Germany

En er is meer…

Voor wie na de Rothaarsteig nog niet uitgewandeld is in het prachtige Waldreich, zijn er nog vele andere wandelingen. Er zijn 13 rondwandelpaden, waarvan er vijf in Siegen-Wittgenstein liggen.

Zin om erheen te gaan?

Andere artikelen